Fazolová polévka s klobásou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g bílých fazolí
- 2 klobásy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1-2 lžičky ml. ostré papriky
- 2 bobkové listy
- 3 brambory
- 1 masox (nemusí být)
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladká mouky
- sůl
- pepř
- česnek dle chuti
- kůže ze špeku (domácí je nejlepší)
Postup Fazolová polévka s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc.
Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka.
Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, ml. papriku, mrkev, celer, brambory na kostky. Zaprášíme hladkou moukou a přidáme k fazolím asi 20 min před koncem varu.
Dochutíme třeným česnekem, solí (Podravkou) a podáváme s opečenou klobáskou.