Velikonoční fazolová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g bílých fazolí
- 300 g uzeného masa
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 jarní cibulky
- medvědí česnek
- mladé kopřivy
- petrželka
- pažitka
- podle možností i další jarní bylinky
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Velikonoční fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Fazole, které jsme den předem namočili, uvaříme doměkka. Do hrnce na polévku dáme vařit vodu, vložíme uzené maso a vaříme také doměkka. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Z másla a mouky uděláme jíšku, polévku zahustíme, vložíme nakrájené bílé části cibulek a vaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme uvařené fazole, zjemníme smetanou, přidáme kopřivy a necháme přejít varem.
Hotovou polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně přisolíme a posypeme nakrájenou petrželkou, cibulkovou natí, medvědím česnekem a pažitkou. Uzené maso rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.