Indické kari s bulgurem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 velká nadrobno nakrájená cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- olivový olej
- 2 lžičky kari
- 1 lžička kurkumy
- 200 g bulguru
- 80 g rajčatového protlaku
- 50 g rozinek
Postup Indické kari s bulgurem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.
Po chvilce přidáme kurkumu, kari a nakrájenou chilli papričku. Vmícháme protlak, rozinky, kokosové mléko, přisypeme bulgur a vše zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme zpět kuřecí maso a povaříme dalších 10 minut. Jakmile je bulgur měkký, můžeme servírovat.