Indické kuřecí kari s rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 lžíce rostlinného nebo kokosového oleje
1 větší cibule
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
1 stroužek česneku
chilli paprička
300 g kuřecích prsou
sůl
1 lžička kurkumy
½ lžičky kari koření
200 g loupaných drcených rajčat
½ lžičky garam masaly
200 ml vody
50 ml kokosového mléka
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.

  2. Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek rozdrťte čepelí nože a překrájejte najemno. Chilli papričku (množství podle chuti) nakrájejte na jemné plátky.

  3. Do hrnce přidejte římský kmín, česnek, zázvor a chilli papričku a asi 2 minuty za stálého míchání opékejte.

  4. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky. Plotnu rozehřejte o trochu víc. Přidejte maso do hrnce, zasypte kurkumou, kari kořením a opékejte, dokud se maso ze všech stran nezatáhne.

  5. Osolte, zalijte rajčaty a vodou. Nechte pod poklicí vařit asi půl hodiny, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne. Během vaření občas promíchejte.

  6. Přidejte garam masalu, kokosové mléko a ještě 3 minuty pozvolna vařte.

  7. Podávejte s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!