Indické kuřecí kari s rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 lžíce rostlinného nebo kokosového oleje
- 1 větší cibule
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého koriandru
- 1 stroužek česneku
- chilli paprička
- 300 g kuřecích prsou
- sůl
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky kari koření
- 200 g loupaných drcených rajčat
- ½ lžičky garam masaly
- 200 ml vody
- 50 ml kokosového mléka
- čerstvý koriandr
Postup Indické kuřecí kari s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.
Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek rozdrťte čepelí nože a překrájejte najemno. Chilli papričku (množství podle chuti) nakrájejte na jemné plátky.
Do hrnce přidejte římský kmín, česnek, zázvor a chilli papričku a asi 2 minuty za stálého míchání opékejte.
Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky. Plotnu rozehřejte o trochu víc. Přidejte maso do hrnce, zasypte kurkumou, kari kořením a opékejte, dokud se maso ze všech stran nezatáhne.
Osolte, zalijte rajčaty a vodou. Nechte pod poklicí vařit asi půl hodiny, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne. Během vaření občas promíchejte.
Přidejte garam masalu, kokosové mléko a ještě 3 minuty pozvolna vařte.
Podávejte s jasmínovou rýží.