Bezlepkový ananasový piškot

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 dcl Jizerka, 6 dcl Sacher Mix C, 3 KL pr. do peč., 2 ČL xantanové gumy, 3 dcl pískového cukru, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 3 kapky pomerančového oleje JUST, 3 PL Rumu, 500 ml podmáslí, 2 PL Psillium zalité 1,5 dcl teplé vody, 1,5 dcl oleje.
Plechovka (850 g) ananasového kompotu.

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a vanilkový cukr s olejem JUST vyšlehat do pěny, přidat olej, Rum a podmáslí. Do tekuté směsi zamíchat mouku s pr.do peč a xantanem, nakonec zamíchat nabobtnalé Psillium a do tuha ušlehané bílky.

  2. Na plech vylít polovinu těsta, zasypat na kousky nakrájený ananas a znova zalít zbytkem těsta.

  3. Péct na 170°C cca 40 minut. Po vytažení z trouby piškot klesne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!