Pražský flamendr (guláš)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule
- lžíce mleté sladké papriky
- 70 g rajského protlaku
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 1 velký brambor
- trochu oleje
- voda
- kostka masoxu
- sůl
- pepř
Postup Pražský flamendr (guláš)
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké.
Brambor oloupeme, nastrouháme na jemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránku a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.