Mramorová buchta a la brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g tmavé čokolády
60 g másla
120 g krystalového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu (můžeme přidat i pár kapek vanilkového aroma)
2 velká vejce
80 g hladké mouky
250 g plnotučného tvarohu
50 g krystalového cukru
(2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče)
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
1 velké vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

  2. Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.

  3. Těsto přesuňte do formy 20x25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

  4. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!