Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 2 bílky
- 210 g moučkového cukru
- 100 g jemně strouhaných loupaných mandlí
- 40 g hladké mouky
- Poleva:
- 1 bílek
- moučkový cukr dle potřeby (velikost bílku)
- citrónová šťáva dle potřeby
- Dokončení:
- hladká mouka na vál
Postup Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj šlehačem zapracujte moučkový cukr. Stěrkou do pěny zlehka vmíchejte mandlovou moučku promíchanou s moukou, obsah misky vyklopte na pomoučněný vál a rukama lehké bílé těsto dohněťte.
Nenechte je odpočívat, hned je zpracujte. Válečkem je upravte do podoby plátku silného cca 4 mm, který okrojíte kolečkem a rozdělíte na proužky cca 10x2 cm.
Pomocí špachtle je v rozestupu přeložte na plech s papírem na pečení. Zvlášť utřete v misce (příp. vyšlehejte) bílek s moučkovým cukrem, přidejte citrónovou šťávu a tolik cukru, aby poleva byla lesklá a hustá, ale stále mírně roztékavá.
Pěnou povrch proužků potřete (nejlépe pomocí malého štětce) a v troubě vyhřáté na cca 150°C vše zvolna upečte (cca 30 minut). Povrch tyčinek musí zůstat bledý!