Plátky rudého bratra
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 2 velké cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce kečupu
- 6 lžic oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1/2 lžičky (i méně) chilli
- špetka skořice
- 1/2 lžičky tymiánu
Postup Plátky rudého bratra
Postup přípravy receptu
-
Z kýty plátky, které naklepeme a osolíme.
Pak připavíme marinádu smícháním všech surovin, kromě cibule. Cibule nakrájíme na půlkolečka. Plátky hustě potíráme připravenou marinádou a prokládáme cibulí.
Naložené plátky dáme do lednice přes noc uležet a nasáknout chuť marinády. Připravujeme je buď smažením na panvi (i s cibulkou), nebo si je předsmažíme a poté pečeme v troubě. Jako příloha brambory, nebo kaše.