Plátky vepřové pečeně plněné uzeným bůčkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g pečeně
4 silnější plátky uzeného bůčku
sůl
pepř
mletý kmín
2 lžíce sádla
cibuli
česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ze špalíčku pečeně nakrájíme plátky tak, že začneme krájet tenký plátek, ten nedokrojíme úplně a na stejnou šíři další plátek dokrojíme. Vzniknou 4 dvojplátky, do kterých vložíme plátky bůčku (nekupovat lisovaný balený). Plátky potřeme česnekem, osolíme a okmínujeme.

  2. Zapneme troubu na 170 °C. Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo a z obou stran plátky opečeme. Pokud nemáme pánev, která se hodí i do trouby, přendáme i s výpekem do zapékacího pekáčku, přidáme nasekanou cibuli, plátky česneku, mírně podlijeme a dáme péct cca 40 minut.

  3. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo se šťouchaným bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!