Plátky vepřové pečeně plněné uzeným bůčkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g pečeně
- 4 silnější plátky uzeného bůčku
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 2 lžíce sádla
- cibuli
- česnek dle chuti
Postup Plátky vepřové pečeně plněné uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Ze špalíčku pečeně nakrájíme plátky tak, že začneme krájet tenký plátek, ten nedokrojíme úplně a na stejnou šíři další plátek dokrojíme. Vzniknou 4 dvojplátky, do kterých vložíme plátky bůčku (nekupovat lisovaný balený). Plátky potřeme česnekem, osolíme a okmínujeme.
Zapneme troubu na 170 °C. Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo a z obou stran plátky opečeme. Pokud nemáme pánev, která se hodí i do trouby, přendáme i s výpekem do zapékacího pekáčku, přidáme nasekanou cibuli, plátky česneku, mírně podlijeme a dáme péct cca 40 minut.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo se šťouchaným bramborem a salátem.