Vepřová pečeně - plátky na paprikách a rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně - plátky
2 červené papriky
6 keříčkovitých cherry rajčátek
1 cibule
trocha worcesterové omáčky
voda na podlití (nebo bujónové kostky na vepřová masa)
sůl
pepř
sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou. Do pánve dáme trochu oleje, maso na něm orestujeme a odložíme na talíř stranou.

  2. Papriky omyjeme a očistíme od semínek, nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky stranou. Dále oloupeme cibuli, nakrájíme ji na měsíčky a dáme též stranou do misky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme opět do misky.

  3. Do pánve přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, přidáme papriky a rajčata a vše ještě spolu s cibulí orestujeme. Ke směsi přidáme maso, zalijeme trochou vody tak, aby maso bylo ponořené a omáčky bylo dost (já ještě přidala dvě bujónové kostky na vepřová masa, aby chuť byla lepší) a vaříme do změknutí masa, paprik a rajčat.

  4. Když chceme mít omáčku, můžeme ji trochu zahustit jíškou (nebo rychlejji - moukou s vodou), dochutíme ještě worcesterovou omáčkou. Podle chuti osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!