Vepřová pečeně - plátky na paprikách a rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové pečeně - plátky
- 2 červené papriky
- 6 keříčkovitých cherry rajčátek
- 1 cibule
- trocha worcesterové omáčky
- voda na podlití (nebo bujónové kostky na vepřová masa)
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
Postup Vepřová pečeně - plátky na paprikách a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou. Do pánve dáme trochu oleje, maso na něm orestujeme a odložíme na talíř stranou.
Papriky omyjeme a očistíme od semínek, nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky stranou. Dále oloupeme cibuli, nakrájíme ji na měsíčky a dáme též stranou do misky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme opět do misky.
Do pánve přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, přidáme papriky a rajčata a vše ještě spolu s cibulí orestujeme. Ke směsi přidáme maso, zalijeme trochou vody tak, aby maso bylo ponořené a omáčky bylo dost (já ještě přidala dvě bujónové kostky na vepřová masa, aby chuť byla lepší) a vaříme do změknutí masa, paprik a rajčat.
Když chceme mít omáčku, můžeme ji trochu zahustit jíškou (nebo rychlejji - moukou s vodou), dochutíme ještě worcesterovou omáčkou. Podle chuti osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme rýži.