Klobásové rizoto (home-made)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 klobása (jakákoliv, hlavně suchá)
1 balení rýže (4x sáček) Lagris je ideální
1 cibule
2 nožičky obyčejného párku (s vysokým obsahem masa bez soji a lepku)
1 vepřová konzerva Hamé
1 hrášek v konzervě Bonduelle
1 kukuřice v konzervě Bonduelle
50 g másla (kostka)
cca 150 - 300 g sýru (Gouda nebo Eidam)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (výsledný pokrm nebude tolik mastný). Dáme vařit všechnu rýži.

  2. Osmahneme cibulku na másle a přidáme scezenou klobásu, párek, vepřovou konzervu, hrášek a kukuřici. Když je rýže vařená, tak ji smícháme s osmaženou směsí a rozprostřeme do zapékací mísy.

  3. Zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v horkovzdušné troubě cca 35 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!