Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g kapusty
- hrst těstovin linguine
- 7 stroužků česneku
- 1 plechovka bílých fazolí (obsahuje 240 g fazolí)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku vody
- 1/4 šálku vody z těstovin
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
Postup Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit linguine (tedy ploché špagety) ve vodě bez soli. Při cezení si dáme stranou 1/4 šálku vody z těstovin pro další krok.
Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něho nasekaný česnek. Jakmile začne reagovat prskáním, promícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a zakryjeme. Dusíme 5 minut, aby kapusta změkla. Občas promícháme.
Propláchnuté a scezené fazole přidáme ke kapustě. Promícháme a vaříme asi 1 minutu. Přidáme těstoviny, přilijeme vodu z těstovin. Promícháme. Ještě opepříme a ihned podáváme. Třeba s bagetkou nebo i opečenou bagetkou.