Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g hladké mouky
20 g solamylu
20 g holandského kakaa
60 g strouhaných mandlí
20 g změklého másla
120 ml mléka
1 PL medu
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
kůra z jednoho citronu
70 g třtinového cukru
2 vejce
1 PL rumové esence nebo rumu
2 PL práškového medového perníku
1 lžička jedlé sody
tuk a mouka na vymazání formy
1 čokoláda na vaření (nebo poleva dr. Oetkera)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření medový perník) a cukr.

  2. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut.

  3. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!