Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g hladké mouky
- 20 g solamylu
- 20 g holandského kakaa
- 60 g strouhaných mandlí
- 20 g změklého másla
- 120 ml mléka
- 1 PL medu
- špetka skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- špetka mletého zázvoru
- kůra z jednoho citronu
- 70 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 PL rumové esence nebo rumu
- 2 PL práškového medového perníku
- 1 lžička jedlé sody
- tuk a mouka na vymazání formy
- 1 čokoláda na vaření (nebo poleva dr. Oetkera)
Postup Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho citronu + koření medový perník) a cukr.
Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med a rum. Mléko s máslem, medem a rumem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme cca 45 minut.
Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.