Líčka nadivoko se šípkovou chutí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1000 g hovězích líček
- 400 ml červeného vína
- 2 PL koření Divočina
- 2 lžíce hladké mouky nebo Solamylu
- čerstvě mletý pepř
- 2 -3 bobkové listy
- 3 PL olivového oleje
- 2 cibule
- sůl
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- tymián
- 2 PL šípkové zavařeniny
- silný hovězí vývar
Postup Líčka nadivoko se šípkovou chutí
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření Divočina a nadrcené bobkové listy.
Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme přes noc do marinády tak, aby maso bylo celé potopené.
Druhý den necháme maso na cedníku okapat. Pokrájíme mrkev a celer na malá kolečka. Cibuli pokrájíme na kostičky.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej / sádlo a orestujeme pokrájené cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu, kterou pěkně orestujeme. Na zeleninu vložíme líčka, která osmahneme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo, podlijeme marinádou, přidáme asi 150 ml vývaru a dál dusíme pod tlakem do změknutí masa na mírném plameni cca 35 minut. Po této době, necháme tlakový hrnec postupně zchladnout, poklici odejmeme, přidáme ještě trochu vývaru a 10 minut ještě podusime.
Měkké maso vyjmeme a uchováváme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a podle potřeby ji ještě osolíme, dochutíme a zahustíme solamylem nebo moukou, ale pokud je omáčka dost hustá, necháme ji bez zahuštění. Maso podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou a bylinkami. Líčka na talíři přelijeme hotovou omáčkou.