Králičí stehna na kořenové zelenině s citronovým rozmarýnem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
1 lžíce oleje
100 g másla
1 větší cibule
1 lžíce dijonské hořčice
špetka uzené papriky
2 snítky citronového rozmarýnu
1 malý celer
1 mrkev
1 petržel
sůl podle chuti
vývar na podlití podle potřeby
špetka bílého pepře
hladká mouka na záklechtku podle potřeby
voda na záklechtku podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu. Do oleje přidáme čerstvý umletý bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a smícháme. Do této marinády králičí stehna naložíme přes noc do chladu.

  2. Druhý den zpěníme na másle a lžíci oleje na hluboké pánvi pokrájenou cibulku. Vložíme orestovat naložená králičí stehna (z obou stran). Stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme péci pod pokličkou do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Po cca 20 minutách přidáme k masu všechnu pokrájenou zeleninu. Promícháme, opět podlijeme výpekem a dál pečeme dozlatova a doměkka.

  3. Když je maso měkké, stehna vyjmeme a dáme stranou. Sos se zeleninou přelijeme do hlubší nádoby a nahrubo rozmixujeme. Přes cedník přidáme provařit do sosu na cca 12 - 15 minut záklechtku z hladké mouky a vody. Stehna vložíme zpět do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!