Králičí stehna na kořenové zelenině s citronovým rozmarýnem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 1 lžíce oleje
- 100 g másla
- 1 větší cibule
- 1 lžíce dijonské hořčice
- špetka uzené papriky
- 2 snítky citronového rozmarýnu
- 1 malý celer
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl podle chuti
- vývar na podlití podle potřeby
- špetka bílého pepře
- hladká mouka na záklechtku podle potřeby
- voda na záklechtku podle potřeby
Postup Králičí stehna na kořenové zelenině s citronovým rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu. Do oleje přidáme čerstvý umletý bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a smícháme. Do této marinády králičí stehna naložíme přes noc do chladu.
Druhý den zpěníme na másle a lžíci oleje na hluboké pánvi pokrájenou cibulku. Vložíme orestovat naložená králičí stehna (z obou stran). Stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme péci pod pokličkou do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Po cca 20 minutách přidáme k masu všechnu pokrájenou zeleninu. Promícháme, opět podlijeme výpekem a dál pečeme dozlatova a doměkka.
Když je maso měkké, stehna vyjmeme a dáme stranou. Sos se zeleninou přelijeme do hlubší nádoby a nahrubo rozmixujeme. Přes cedník přidáme provařit do sosu na cca 12 - 15 minut záklechtku z hladké mouky a vody. Stehna vložíme zpět do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.