Plněné medovníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 180 g cukru moučky
- 2 polévkové lžíce medu
- 2 ks vajec
- půl kávové lžičky sody bicarbony
- 1 kávová lžička perníkového koření
- Náplň:
- 100 g mletých piškotů
- 0,5 dl rumu
- 2 polévkové lžíce povidel
- Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g Omegy
Postup Plněné medovníčky
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin (ne, opravdu tam není žádný tuk) vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici.
Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou.
Upečené plníme (mažeme) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky (nebojte se a opravdu je tam dejte). Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já je na Vánoce nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby, ale na Velikonoce jsem dětem zdobila.