Jelení steak

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g jelení roštěná
jalovec (drcený)
pepř mletý
sůl
olej
Na omáčku pro dvě osoby:
2 lžíce zeleného pepře (naloženého)
hrst lišek
100 ml bílého vína
150 ml smetana na vaření
kousek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.

  2. Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme kousek másla a ne něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut.

  3. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!