Jelení guláš babičky Aničky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g masa ze zvěřiny (jelení, srnčí, divočák apod.)
2 středně velké cibule
50 g špeku
1 lžíce sádla
2-3 dl červeného vína
pepř a sůl
majoránka
sladká paprika
rajčatový protlak nebo šťáva
kousek polévkové kostky
granulovaná hotová jíška
1 nožička dobré klobásy debrecínského typu
celý pepř, nové koření a bobkový list
kdo má rád, může přilít smetanu).

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší špalíčky (asi po 40 g) a naložíme přes noc do vína (víno můžeme trochu zředit vodou, ale ne moc) a přidáme několik kuliček pepře, nového koření a 1-2 bobkové listy. Maso scedíme a necháme pečlivě okapat. Vínovou marinádu nevyléváme.

  2. Na sádle a slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme maso, opečeme, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Podléváme masovým vývarem (nebo vývarem z kostí) a scezeným vínem, přidáme i rajčat. šťávu. Dusíme doměkka.

  3. Na konci dušení přidáme do omáčky dobrou klobásu nakrájenou na půlkolečka a necháme ještě malou chvíli povařit. Pak guláš zahustíme hotovou jíškou a nakonec přidáme majoránku a chvilinku provaříme. Kdo rád, přidá do omáčky smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!