Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

120 g Hermelínu (1 balení)
80 g šunky (vepřové nebo kuřecí)
5 lžic husté kysané smetany
4 lžíce majolky
10 mini rajčátek
5 nakrájených lístků petržele + lístky na ozdobu
sůl na dochucení
špetku mletého pepře
trochu stolního oleje na potření struhadla

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo.

  2. Rajčátka rozkrojíme na poloviny, lžičkou odstraníme semínka a poté je nakrájíme na drobné kousky.

  3. Šunku nakrájíme na drobné nudličky a vše v míse, po přidání smetany, majolky a nakrájené petrželky, promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.

  4. Mažeme na plátky čerstvého pečiva. Každý plátek můžeme ozdobit lístkem petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!