Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky
Recepty, PomazánkySuroviny
- 120 g Hermelínu (1 balení)
- 80 g šunky (vepřové nebo kuřecí)
- 5 lžic husté kysané smetany
- 4 lžíce majolky
- 10 mini rajčátek
- 5 nakrájených lístků petržele + lístky na ozdobu
- sůl na dochucení
- špetku mletého pepře
- trochu stolního oleje na potření struhadla
Postup Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo.
Rajčátka rozkrojíme na poloviny, lžičkou odstraníme semínka a poté je nakrájíme na drobné kousky.
Šunku nakrájíme na drobné nudličky a vše v míse, po přidání smetany, majolky a nakrájené petrželky, promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit.
Mažeme na plátky čerstvého pečiva. Každý plátek můžeme ozdobit lístkem petrželky.