Jelení gulášek
Recepty, OmáčkySuroviny
- asi 1,8 kg jelení kýty
- vepřové sádlo
- necelé 1,5 kg cibule
- český česnek (stačila větší hlavička)
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- uzená paprika
- Podravka nebo Vegeta (nakonec jsem ji ale na dochucení vůbec nepotřeboval)
- koření na zvěřinu
- červené víno
- hotová jíška na zahuštění
Postup Jelení gulášek
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji dozlatova.
Pak přidáme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme mletý kmín a zauzenou papriku spolu s kořením na zvěřinu. Podlijeme malým množstvím vody, necháme trošku povařit, ať je základ, prolisujeme česnek a přidáme víno - asi 2-3 dl. Necháme chvilku vařit a poté zalijeme vodou a vaříme (dle stáří jelena).
Hotovou omáčku dochutíme Podravkou nebo Vegetou (já ji ale nakonec opravdu nepotřeboval) a zahustíme hotovou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo i bez něj, pouze s chlebem a můžeme ozdobit i nakrájenou cibulí.