Jelení gulášek

Recepty, Omáčky

Suroviny

asi 1,8 kg jelení kýty
vepřové sádlo
necelé 1,5 kg cibule
český česnek (stačila větší hlavička)
sůl
pepř
mletý kmín
uzená paprika
Podravka nebo Vegeta (nakonec jsem ji ale na dochucení vůbec nepotřeboval)
koření na zvěřinu
červené víno
hotová jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji dozlatova.

  2. Pak přidáme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme mletý kmín a zauzenou papriku spolu s kořením na zvěřinu. Podlijeme malým množstvím vody, necháme trošku povařit, ať je základ, prolisujeme česnek a přidáme víno - asi 2-3 dl. Necháme chvilku vařit a poté zalijeme vodou a vaříme (dle stáří jelena).

  3. Hotovou omáčku dochutíme Podravkou nebo Vegetou (já ji ale nakonec opravdu nepotřeboval) a zahustíme hotovou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo i bez něj, pouze s chlebem a můžeme ozdobit i nakrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!