Carbonara špagety

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety pro dvě osoby
150 g pancety (nebo prorostlé slaniny)
parmezán
4 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hodně osolené vody dáme vařit špagety.

  2. Mezitím do misky rozklepneme 2 vejce a přidáme ještě 2 žloutky navíc. Nastrouháme parmezán a přidáme trošičku soli a pepř. Tím nešetříme. Pořádně promícháme.

  3. Do velké pánve dáme olivový olej a necháme sesklovatet na kostky nakrájenou pancetu (slaninu). Pak přidáme uvařené špagety al dente, lehce promícháme a přidáme pár lžic vody, ve které se špagety vařily.

  4. Vypneme sporák a přimícháme vaječnou směs, kterou jsme si připravili. Vznikne nám jemná salsa, která obalí špagety. Posypeme nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!