Zeleninový salát s fazolkami a kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 150 g kuřecího masa bez kosti (prsa, vykostěné stehýnko)
- 200 g salátu (nejlépe mix)
- 150 g zelených fazolek
- 10 rajčat naložených v oleji
- 1 hrubší plátek másla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička oleje z rajčat
- šťáva z 1/2 citronu
- pepř
- sůl
- bageta
Postup Zeleninový salát s fazolkami a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Mäso nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke cca 2-3 hod postáť.
Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom strúčiky fazuliek (krátko, cca 3 min). Vyberieme ich na tanierik a necháme vychladnúť.
Do masla pridáme lyžicu oleja a vložíme opekať mäso na vysokom ohni. Občas premiešame a opekáme ho asi 7-10 min, podľa hrúbky.
Šalát natrháme na kúsky, pridáme nakrájané paradajky, vychladnutú fazuľku, olej z paradajok, šťavu a opatrne premiešame. Dáme na tanier a navrch uložíme mäso.
Na výpeku opečieme z oboch strán plátky bagetky a podávame k šalátu.