Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli
Recepty, CukrovíSuroviny
- 2 bílky (raději menší)
- 250 g moučkového cukru
- špetka skořice
- 250 g mletých mandlí
- 100 g čokolády na vaření (nastrouhané)
- krystalový cukr (na podsypání)
Postup Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli
Postup přípravy receptu
-
Těsto nemá být řídké, má jít rozválet!
Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu. Podle potřeby zahustíme mandlemi.
Těsto vyválíme na vrstvě krystalu na tloušťku do 1 cm.
Vykrájíme tvary a kousky uložíme na papír, krystalovou stranou nahoru.
Necháme několik hodin sušit a potom prudce pečeme asi 5 minut v troubě rozpálené na min. 230°C. Zvenku mají být korpusy křupkavé a uvnitř vláčné. Pečeme-li při nižší teplotě, pak je cukroví tvrdé. Také při pečení nemá změnit barvu (zesvětlat), to znamená příliš dlouhé pečení.
Skladujeme v suchu.