Švýcarské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g syrových brambor
- 250 ml smetany
- 300 g měkkého salámu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra
- 2 vejce
- 80 g másla
- sůl
- pepř
Postup Švýcarské brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.
Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.
Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem.
Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.
Pečeme dorůžova.