Skořicové hvězdy s vanilkou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 3 bílky
- 250 g cukru krupice
- 1 lžíce mleté skořice
- 400 g mletých mandlí
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lusk vanilky
Postup Skořicové hvězdy s vanilkou
Postup přípravy receptu
-
Šleháme bílky a pomalu přidáváme cukr krupici, až vznikne tuhý sníh.
Do něho vmícháme vanilkový cukr, který jsme připravili ze 2 lžic moučkového cukru a jedné vanilky takto: vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábneme z něj černou dužinu. Tu smícháme s moučkovým cukrem a dobře rozmícháme.
Z připraveného sněhu odebereme čtyři polévkové lžíce (raději více, musela jsem ještě sníh přidělávat) na pozdější použití a do ostatního opatrně vmícháme mleté mandle se skořicí, až nám vznikne tuhé těsto.
Takto připravené těsto vyválíme na dobře pocukrovaném vále na sílu asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct.
Pečeme v troubě předehřáté na 160°C přibližně 12 minut. Sníh na povrchu nesmí zhnědnout.