Skořicové hvězdy s vanilkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

3 bílky
250 g cukru krupice
1 lžíce mleté skořice
400 g mletých mandlí
2 lžíce moučkového cukru
1 lusk vanilky

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme bílky a pomalu přidáváme cukr krupici, až vznikne tuhý sníh.

  2. Do něho vmícháme vanilkový cukr, který jsme připravili ze 2 lžic moučkového cukru a jedné vanilky takto: vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábneme z něj černou dužinu. Tu smícháme s moučkovým cukrem a dobře rozmícháme.

  3. Z připraveného sněhu odebereme čtyři polévkové lžíce (raději více, musela jsem ještě sníh přidělávat) na pozdější použití a do ostatního opatrně vmícháme mleté mandle se skořicí, až nám vznikne tuhé těsto.

  4. Takto připravené těsto vyválíme na dobře pocukrovaném vále na sílu asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct.

  6. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C přibližně 12 minut. Sníh na povrchu nesmí zhnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!