Skořicové motánky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Suroviny na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí 42 g
- 2 polévkové lžíce cukru
- špetka soli
- 2 dl vlažného mléka
- 10 dkg rozpuštěného vlažného másla nebo Hery
- 2 žloutky
- 5 - 6 lžic rumu
- citronová kůra z 1 citronu
- Další suroviny:
- olej na smažení
- cukr smíchaný s mletou skořicí na posypání
Postup Skořicové motánky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.
Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako ouško a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.