Petrželová krémová polévka se žampiony
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká petržel
- 1 střední brambor
- cca 10 cm pórku
- 100 g slaniny
- čerstvé žampiony (6 malých kusů)
- kousek másla
- cca 100 ml smetany na vaření
- špetka muškátového oříšku
- 1,5 l vývaru nebo vody
- sůl
Postup Petrželová krémová polévka se žampiony
Postup přípravy receptu
-
V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousek másla a posekané žampiony, které restujeme do hněda. Poté přisypeme na kousky nakrájený pórek, opět orestujeme a nakonec nahrubo nastrouhaný brambor a petržel, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem.
Vše vaříme cca 10-15 minut, pak rozmixujeme, přilijeme smetanu, dochutíme a prohřejeme. Podáváme s orestovaným zbytkem slaniny a žampionů.