Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 balíček tagliatelle (každý může použít jiný druh těstovin)
- 3 kuřecí prsa
- 1 smetana na vaření (12%)
- 100 g tvrdého sýra
- 300 g čerstvého špenátu
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bílé víno
- hladká mouka
- a na ozdobení trochu parmazánu
Postup Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody.
Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky.
Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme.
Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.