Tagliatelle se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a špenátem

Recepty, Minutky

Suroviny

1 balíček tagliatelle (každý může použít jiný druh těstovin)
3 kuřecí prsa
1 smetana na vaření (12%)
100 g tvrdého sýra
300 g čerstvého špenátu
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
bazalka
olivový olej
sůl
pepř
bílé víno
hladká mouka
a na ozdobení trochu parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody.

  2. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky.

  3. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme.

  4. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!