Jabčák s krémovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice
- 350 g pokrájených oloupaných jablek
- Na těsto:
- 2 vejce
- 50 g cukr moučka
- 3 lžíce teplé vody
- 100 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Na náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléka
- 1 zakysaná smetana
- strouhaná čokoláda
Postup Jabčák s krémovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Formu (22x22 cm) vyložíme pečícím papírem či alobalem. Dno posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a jablky. V troubě při 250°C zapečeme (asi 15 min).
Než cukr začne karamelizovat, připavíme piškotové těsto. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme po lžících teplou vodu a zvolna vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Nalijeme na předpečená jablka, uhladíme a vrátíme do trouby. Když je piškot upečený (poznáme špejličkou), vyndáme ho a ještě teplý vyklopíme na podložku.
Vrstvu jablek, která teď bude nahoře, potřeme nachystaným krémem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout, ztuhnout a můžeme podávat.
Krém: Uvaříme vanilkový pudink v mléce (jen 250 ml), do něhož hned po odstavení vmícháme zakysanou smetanu.