Polévka s červenou čočkou II

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malá cibule
1 lžíce oleje nebo kokosového tuku
2 středně velké mrkve
1 stroužek česneku
½ lžičky mletého římského kmínu
1 vrchovatá lžička rajského protlaku
½ lžičky mletého zázvoru
500 ml zeleninového vývaru
½ lžíce červené kari pasty
60 g červené čočky
sůl
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.

  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek rozdrťte najemno nebo prolisujte. Do hrnce přidejte mrkev, česnek, římský kmín, protlak zázvor a asi minutu promíchávejte při mírnější teplotě.

  3. Zalijte vývarem, přidejte kari pastu, čočku a osolte. Vařte, dokud čočka nezměkne. Pokud se vyvařilo hodně tekutiny, nařeďte ještě trochou vývaru.

  4. Na talíři ozdobte najemno nakrájeným koriandrem nebo petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!