Polévka s červenou čočkou II
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 malá cibule
- 1 lžíce oleje nebo kokosového tuku
- 2 středně velké mrkve
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 1 vrchovatá lžička rajského protlaku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 500 ml zeleninového vývaru
- ½ lžíce červené kari pasty
- 60 g červené čočky
- sůl
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel na posypání
Postup Polévka s červenou čočkou II
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.
Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek rozdrťte najemno nebo prolisujte. Do hrnce přidejte mrkev, česnek, římský kmín, protlak zázvor a asi minutu promíchávejte při mírnější teplotě.
Zalijte vývarem, přidejte kari pastu, čočku a osolte. Vařte, dokud čočka nezměkne. Pokud se vyvařilo hodně tekutiny, nařeďte ještě trochou vývaru.
Na talíři ozdobte najemno nakrájeným koriandrem nebo petrželí.