Boloňské špagety - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

cca 40-50 g mletého hovězího masa
1/2 KL ghí
0,5 cm pórku
1 KL rajského protlaku
špetka soli
špetka bazalky
hrst špaget

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme mleté maso a restujeme, než zhnědne. Přilijeme vodu a necháme dusit, až je maso měkké.

  2. Osolíme, přidáme rajský protlak a bazalku. Promícháme a necháme několik minut probublat.

  3. Špagety rozlámeme na kousky a podle návodu uvaříme v lehce osolené vodě.

  4. Když jsou špagety uvařené, scedíme je a na talíři je smícháme s hotovým mletým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!