Boloňské špagety - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- cca 40-50 g mletého hovězího masa
- 1/2 KL ghí
- 0,5 cm pórku
- 1 KL rajského protlaku
- špetka soli
- špetka bazalky
- hrst špaget
Postup Boloňské špagety - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přidáme mleté maso a restujeme, než zhnědne. Přilijeme vodu a necháme dusit, až je maso měkké.
Osolíme, přidáme rajský protlak a bazalku. Promícháme a necháme několik minut probublat.
Špagety rozlámeme na kousky a podle návodu uvaříme v lehce osolené vodě.
Když jsou špagety uvařené, scedíme je a na talíři je smícháme s hotovým mletým masem.