Ostrá červená čočka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- kukuřičné bezlepkové těstoviny (cca 3 hrsti)
- červená čočka (cca půl hrnku)
- 2 žluté papriky
- 2 velká rajčata
- uvařená cizrna (cca půl hrnku)
- 1 limetka
- rostlinné mléko
- sirup/med
- olivový olej
- 1 červená cibule
- směs na curry Sluneční polibek od Sonnentor
- kurkuma od Sonnentor
- sůl
- chilli jalapeňo vločky
- lahůdkové droždí
- garam masala
- římský kmín
- uzená červená paprika
- čerstvý koriandr
Postup Ostrá červená čočka
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit těstoviny do osolené vody.
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou papriku. Posypte lehce kořením a nechte provonět.
Po chvíli podlijte vodou z těstovin, aby se směs nepřipalovala.
Nakrojte a spařte si rajčata.
Poté oloupejte a nakrájejte rajčata a vhoďte je do směsi. Přijdete ještě malý rajčatový protlak a cca 100 ml rostlinného mléka, aby byla směr řidší.
Když je směs po cca 20 min. skoro hotová (orientujte se podle čočky), tak přisypte ještě půlku množství cizrny a dochuťte kořením a limetkou.
Druhou půlku cizrny namarinujte v olivovém oleji, soli a uzené paprice a pečte cca 10-15 min. v troubě, kterou jste si předehřáli na 200 stupňů. Průběžné ji můžete prohrábnout, aby byla cizrna opečená rovnoměrně.
Takhle připravenou cizrnu nasypte nahoru společně s čerstvým koriandrem.