Ostrá červená čočka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

kukuřičné bezlepkové těstoviny (cca 3 hrsti)
červená čočka (cca půl hrnku)
2 žluté papriky
2 velká rajčata
uvařená cizrna (cca půl hrnku)
1 limetka
rostlinné mléko
sirup/med
olivový olej
1 červená cibule
směs na curry Sluneční polibek od Sonnentor
kurkuma od Sonnentor
sůl
chilli jalapeňo vločky
lahůdkové droždí
garam masala
římský kmín
uzená červená paprika
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit těstoviny do osolené vody.

  2. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou papriku. Posypte lehce kořením a nechte provonět.

  3. Po chvíli podlijte vodou z těstovin, aby se směs nepřipalovala.

  4. Nakrojte a spařte si rajčata.

  5. Poté oloupejte a nakrájejte rajčata a vhoďte je do směsi. Přijdete ještě malý rajčatový protlak a cca 100 ml rostlinného mléka, aby byla směr řidší.

  6. Když je směs po cca 20 min. skoro hotová (orientujte se podle čočky), tak přisypte ještě půlku množství cizrny a dochuťte kořením a limetkou.

  7. Druhou půlku cizrny namarinujte v olivovém oleji, soli a uzené paprice a pečte cca 10-15 min. v troubě, kterou jste si předehřáli na 200 stupňů. Průběžné ji můžete prohrábnout, aby byla cizrna opečená rovnoměrně.

  8. Takhle připravenou cizrnu nasypte nahoru společně s čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!