Ostrá kuřecí směs
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1/2 slovenské papriky
- 1 rajče
- 1 velká cibule nakrájená na proužky
- 4 stroužky česneku (2 ks na plátky a 2 ks rozetřené)
- 3 PL rajského protlaku
- 2 PL dijonské hořčice
- 2 PL škrobu
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- chilli
- sladká paprika
- cca 100 ml vody na podlití
Postup Ostrá kuřecí směs
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na proužky, naložíme do marinády z olivového oleje, 2 rozetřených stroužků česneku, koření, škrobu a necháme chvíli marinovat (cca půl hodiny).
Na velkou pánev nalijme olivový olej, zprudka osmahneme marinované maso, shrneme ke straně a přidáme cibuli s česnekem, slovenskou papriku, rajče. Přidáme protlak, hořčici, orestujeme a podlijeme vodou. Asi 5 min dusíme a můžeme podávat.
Podáváme s bramborákem.