Ostrá smažená kuřecí křidélka a paličky podle Květy Fialové

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1000 g paliček a kuřecích křídel
olivový olej
piri-piri koření
sojová omáčka
worcester
černý mletý pepř
sůl podle potřeby
Na salát (dresink):
salát radicchio
salát little gem
olivový olej
sušené oregano
stroužek utřeného česneku
citronová šťáva
cukr
sůl
Na trojobal:
drcené kukuřičné lupínky
2-3 vejce
rýžová mouka
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky a křídla omyjeme a osušíme. Přidáme sojovou omáčku, worcester, piri-piri koření, olivový olej, rajský protlak, pepř a sůl. Promícháme a necháme přes noc v lednici marinovat.

  2. Paličky a křídla necháme okapat od marinády a obalíme v trojobalu (v rýžové mouce, vejcích a kukuřičných lupíncích, smíchaných s uzenou paprikou). Obalené kousky masa poklademe na pečící papír na plech do rozehřáté trouby. Pečeme na 170 stupňů, cca 20 minut.

  3. Oba saláty natrháme na kousky. Vyšleháme vinný ocet s olejem, sušeným oreganem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Ochutíme cukrem a solí. Natrhané listy smícháme s dresinkem. Podáváme na talíři s kuřecími kousky masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!