Ostrá smažená kuřecí křidélka a paličky podle Květy Fialové
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1000 g paliček a kuřecích křídel
- olivový olej
- piri-piri koření
- sojová omáčka
- worcester
- černý mletý pepř
- sůl podle potřeby
- Na salát (dresink):
- salát radicchio
- salát little gem
- olivový olej
- sušené oregano
- stroužek utřeného česneku
- citronová šťáva
- cukr
- sůl
- Na trojobal:
- drcené kukuřičné lupínky
- 2-3 vejce
- rýžová mouka
- uzená paprika
Postup Ostrá smažená kuřecí křidélka a paličky podle Květy Fialové
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky a křídla omyjeme a osušíme. Přidáme sojovou omáčku, worcester, piri-piri koření, olivový olej, rajský protlak, pepř a sůl. Promícháme a necháme přes noc v lednici marinovat.
Paličky a křídla necháme okapat od marinády a obalíme v trojobalu (v rýžové mouce, vejcích a kukuřičných lupíncích, smíchaných s uzenou paprikou). Obalené kousky masa poklademe na pečící papír na plech do rozehřáté trouby. Pečeme na 170 stupňů, cca 20 minut.
Oba saláty natrháme na kousky. Vyšleháme vinný ocet s olejem, sušeným oreganem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Ochutíme cukrem a solí. Natrhané listy smícháme s dresinkem. Podáváme na talíři s kuřecími kousky masa.