Mungo salát

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g mungo fazolek s klíčky
1/2 většího celeru
3 větší kyselé okurky
zeleninová směs mrkev s hráškem (může být ve sklenici nebo směs baby hrášek a karotka v plechovce)
sójová tatarská omáčka (stačí 2 lžíce, ale jinak podle chuti)
1 menší cibule
sůl
pepř
1/2 lžičky mletého rozmarýnu
0,5 dcl rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 minut.

  2. Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do mísy k Mungo fazolkám, pokud máme baby mrkvičku, nakrájíme na kolečka.

  3. Vše dohromady smícháme, přidáme sojovou tatarskou omáčku, podle chuti můžeme okyselit lákem z okurek, osolíme, opepříme a konzumujeme. Tatarku dáme pouze do části, kterou zkonzumujeme. Zbytek lze zamrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!