Mungo salát
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g mungo fazolek s klíčky
- 1/2 většího celeru
- 3 větší kyselé okurky
- zeleninová směs mrkev s hráškem (může být ve sklenici nebo směs baby hrášek a karotka v plechovce)
- sójová tatarská omáčka (stačí 2 lžíce, ale jinak podle chuti)
- 1 menší cibule
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
- 0,5 dcl rostlinného oleje
Postup Mungo salát
Postup přípravy receptu
-
Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 minut.
Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do mísy k Mungo fazolkám, pokud máme baby mrkvičku, nakrájíme na kolečka.
Vše dohromady smícháme, přidáme sojovou tatarskou omáčku, podle chuti můžeme okyselit lákem z okurek, osolíme, opepříme a konzumujeme. Tatarku dáme pouze do části, kterou zkonzumujeme. Zbytek lze zamrazit.