Bůček s houbami v těstovinách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g libového bůčku
miska čerstvých nakrájených hub
paprika červená a zelená
2 cibule
4-5 stroužků česneku
světlé pivo nebo vývar na podlití
lžíce sádla
lžíce hořčice
kmín
sůl
pepř
4 kuličky jalovce
----
drobnější těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na proužky a česnek na drobno. V pekáčku vhodného do trouby zpěníme na sádle cibuli s kmínem a po chvíli přidáme česnek.

  2. Přidáme maso a zprudka opečeme. Přimícháme hořčici a koření. Podlijeme pivem nebo vývarem a přikrytý pekáč dáme do vyhřáté trouby na 170 st.

  3. Pečeme pomalu s občasným promícháním, případně dolitím tekutiny. Když maso začíná být měkké, přidáme houby a papriku a dopečeme odkryté do měkka.

  4. Mezitím, co se maso peče, uvaříme těstoviny podle návodu. Když je maso měkké, podle chuti dochutíme pepřem nebo solí.

  5. Pokud je v pekáčku moc tuku, odebereme, aby těstoviny nebyly moc mastné. Do upečeného masa přidáme okapané těstoviny a vše společně promícháme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!