Burger s grilovacím sýrem a sýrovým chipsem

Recepty, Grilování

Suroviny

4 bulky
4 asi 1 cm tenké plátky sýra typu Grillami
60 g sýra typu Gran Moravia
rukola
sůl, pepř
citron
extra panenský olivový olej
rajčatové pesto rosso

Postup přípravy receptu

  1. Chips ze sýra: troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru. Pečte 5-10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

  2. Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto.

  3. Plátky grilovacího sýra osušte papírovou utěrkou a na grilu opečte z každé strany do zlatova.

  4. Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem. Na půlku s pestem položte plátek ogrilovaného sýra, na něj rukolu a nakonec sýrový chips. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!