Sumeček africký s čínskym zelím
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet sumečka afrického
- 1 čínske zelí
- sůl
- bílý jogurt nebo kyselá smetana
- Marináda:
- 1 svazeček koriandrové natě
- asi 1 cm kousek zázvoru
- 1 feferonka
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Sumeček africký s čínskym zelím
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu nasekáme koriadrovú vňať, nastrúhame zázvor, nasekáme feferonku a premiešame s olejom.
Na panvicu dáme 1 lyžicu oleja, vložíme rybu a jemne osolíme. Navrch rozotrieme polovicu marinády a na strednom plameni opekáme cca 7 minút.
Potom rybu otočíme a navrstvíme na ňu druhú polovicu marinády. Rybu posunieme na jednu stranu a na druhú stranu dáme narezanú čínsku kapustu. Opekáme spoločne asi 5-7 minút (podfľa hrúbky ryby, kapustu občas premiešame.
Na tanier rozložíme kapustu a na ňu uložíme rybu a prelejem trochou jogurtu alebo kyslej smotany. Ihneď podávame.