Žravá buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 ks vajec
15 dkg cukru
25 dkg hladké mouky
1/4 l vlažného mléka
2 dl oleje
1 lžíce kakaa (dávám holandské)
1 vanilkový cukr (balíček)
1 prášek do pečiva
3 lžíce dobré marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.

  2. Zapneme troubu na 170 stupňů. Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír. Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci. Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí.

  3. Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!