Žravá buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 ks vajec
- 15 dkg cukru
- 25 dkg hladké mouky
- 1/4 l vlažného mléka
- 2 dl oleje
- 1 lžíce kakaa (dávám holandské)
- 1 vanilkový cukr (balíček)
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce dobré marmelády
Postup Žravá buchta
Postup přípravy receptu
-
Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.
Zapneme troubu na 170 stupňů. Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír. Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci. Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí.
Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.