Debrecínský vepřový guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 50 g hladké mouky
- 50 g rajčat
- 75 g jemných párků (zvolila jsem debrecínské)
- 60 g sádla
- 140 g cibule
- mletá paprika (zvolila jsem lahůdkovou)
- pepř
- sůl
Postup Debrecínský vepřový guláš
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme.
Přidáme maso, sůl, na kousky pokrájena rajčata a chvíli osmahneme. Maso podlijeme troškou vody a přikryté dusíme.
Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého sádla a mouky, přilijeme vodu a za občasného míchání dusíme maso doměkka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky, dle chuti pak dochutíme solí a pepřem.