Buchtičky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Kynuté těsto na buchtičky:
- 500 g hladké mouky
- 1 droždí sušené pekařské Vitana
- špetka soli
- 50 g cukru krupice
- 50 g oleje
- 2 žloutky
- 250 ml mléka
- Krém na dukátové buchtičky:
- 1 balení Krém na dukátové buchtičky Vitana
- 500 ml mléka
Postup Buchtičky
Postup přípravy receptu
-
Ohřejte mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte a nechte vzejít na teplém místě.
Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte.
Pekáč 40 x 30 cm vymažte rozpuštěným máslem.
Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut.
Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky.