Dukátové buchtičky s krémem (Dělená strava podle LK - kytičky)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
200g polohrubé mouky
200g hladké mouky
240 ml rostlinného mléka
sušené droždí 7g
30g fruktózového cukru nebo lžíci medu
50ml řepkového oleje
půl KL soli
KL hrašky
řepkový olej na vymazání plechu a dlaní
hrubou mouku na vysypání plechu
Krém:
1,4 l tekutého rostlinného mléka (použila jsem instantní mléko Zajíc, naředěné dle návodu)
2 vanilkové pudinky v prášku (2x40g)
špetka soli
60g fruktózového vanilkového cukru
pár kapek rumového aroma
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program Těsto, nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým olejem a vysypu hrubou moukou. Do misky si naleji pár lžic řepkového oleje.

  2. Po vykynutí rozdělím těsto na 4 díly, vyválím 4 válečky, rozkrájím je na kousky velikosti malého vlašského ořechu. Omastím si dlaně v misce s olejem a kousky těsta v mastných rukách pěkně zakulatím. Sázím kuličky těsta na plech pěkně jednu vedle druhé, občas si dlaně opakovaně potřu olejem, aby se těsto pěkně po upečení oddělilo a příliš jsme ho neomastili při použití mašlovačky.

  3. Plech přikryji utěrkou a nechám ho 30 minut kynout při pokojové teplotě. Peču v troubě nahřáté na 185°C klasicky bez ventilátoru 20 minut.

  4. Krém: Odliji si půl hrníčku chladného rostlinného mléka, zbytek zahřeji k bodu varu. V chladném mléce v hrníčku si rozmíchám pudinkový prášek a naliji ho do horkého mléka, za stálého míchání. Když začne krém houstnout, přisladím ho a ovoním rumovým aroma. Můžeme dobarvit špetkou kurkumy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!