Dukátové buchtičky s krémem (Dělená strava podle LK - kytičky)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 200g polohrubé mouky
- 200g hladké mouky
- 240 ml rostlinného mléka
- sušené droždí 7g
- 30g fruktózového cukru nebo lžíci medu
- 50ml řepkového oleje
- půl KL soli
- KL hrašky
- řepkový olej na vymazání plechu a dlaní
- hrubou mouku na vysypání plechu
- Krém:
- 1,4 l tekutého rostlinného mléka (použila jsem instantní mléko Zajíc, naředěné dle návodu)
- 2 vanilkové pudinky v prášku (2x40g)
- špetka soli
- 60g fruktózového vanilkového cukru
- pár kapek rumového aroma
- špetka kurkumy
Postup Dukátové buchtičky s krémem (Dělená strava podle LK - kytičky)
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program Těsto, nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým olejem a vysypu hrubou moukou. Do misky si naleji pár lžic řepkového oleje.
Po vykynutí rozdělím těsto na 4 díly, vyválím 4 válečky, rozkrájím je na kousky velikosti malého vlašského ořechu. Omastím si dlaně v misce s olejem a kousky těsta v mastných rukách pěkně zakulatím. Sázím kuličky těsta na plech pěkně jednu vedle druhé, občas si dlaně opakovaně potřu olejem, aby se těsto pěkně po upečení oddělilo a příliš jsme ho neomastili při použití mašlovačky.
Plech přikryji utěrkou a nechám ho 30 minut kynout při pokojové teplotě. Peču v troubě nahřáté na 185°C klasicky bez ventilátoru 20 minut.
Krém: Odliji si půl hrníčku chladného rostlinného mléka, zbytek zahřeji k bodu varu. V chladném mléce v hrníčku si rozmíchám pudinkový prášek a naliji ho do horkého mléka, za stálého míchání. Když začne krém houstnout, přisladím ho a ovoním rumovým aroma. Můžeme dobarvit špetkou kurkumy.