Dukátové buchtičky s krémem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Buchtičky:
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g droždí
- 60 g cukru
- 2,5 dl mléka
- 2 vejce
- 10 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- kůra z jednoho citronu
- Na vymazání plechu:
- 0,5 dl oleje
- 5 dkg rozpuštěného másla
- Krém:
- 6 dl mléka
- 10 dkg cukru
- 3 žloutky
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
Postup Dukátové buchtičky s krémem
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny mléka (vlažného), cukru, droždí a špetky soli připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku. Přidáme vejce, máslo a kvásek, zbytek mléka a citronovou kůru. Promícháme a necháme v teple cca hodinu kynout.
Z těsta vypracujeme váleček. Postupně odkrajujeme a kousky dáváme na vymaštěný plech, jeden vedle druhého. Pečeme do zlatova na 180 stupňů.
Krém: Do kastrolu dáme 2/3 mléka a cukry. Dáme pomalu vařit. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a žloutky. Pomalu vmícháme do kastrolu s mlékem. Vaříme do lehkého zhoustnutí.