Ovocný piškotový dort se smetanovo-tvarohovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém:
500 ml smetany ke šlehání
500 g měkkého tvarohu
1 ztužovač šlehačky
cca 3 lžíce moučkového cukru, dle chuti
Dále:
240 g dětských piškotů - velké balení
cca 500 g kompotovaného nebo čerstvého ovoce, dle chuti
čokoláda, kakao, kokos...

Postup přípravy receptu

  1. Krém: smetanu 33% nalijeme do mísy a vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha, poté přidáme tvaroh a došleháme v hladký krém. Krém neděláme příliš sladký, protože piškoty jsou sladké dost a také bereme v potaz sladkost použitého ovoce.

  2. Dortovou formu o průměru cca 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhanou čokoládou nebo kokosem, případně ji vyložíme fólií. Na dno naskládáme vrstvu piškotů, na kterou nandáme krém, na krém plátky nebo kousky ovoce (broskve, jahody, borůvky...), pak opět piškoty, které lehce přimáčkneme na ovoce s krémem a opět krém... až do té doby, než zaplníme dortovou formu.

  3. Pokud si chceme práci s vrstvením urychlit, můžeme do krému ovoce rovnou pokrájet na menší kousky, zlehka promíchat a vrstvit: piškoty, krém s ovocem, piškoty, krém...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!