Rajčatová omáčka do sklenic

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

4 kg rajčat
1 kg cibule
1 celá hlava česneku
6 ks sušených rajčat
0,5 kg cukety
100 ml olivového panenského oleje
1 ks jablka
3 ks paprik
2 KL sušené bazalky
2 KL sušeného oregana
3 PL soli
1 KL mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, česnek na plátky.

  2. Na oleji orestujeme cibuli s česnekem jen do sklovata a přidáme veškerou zeleninu i s jablkem. Osolíme a opepříme. Necháme hodinu vařit na střední teplotě.

  3. Přidáme bylinky, a pokud je omáčka kyselá, tak ji dosladíme (asi 2 PL cukru), záleží na každém z vás. Vaříme, až se vše rozvaří.

  4. Horké propasírujeme a dáme ještě vařit, aby omáčka zhoustla. Projedeme ji ponorným mixérem, bude pak hladší.

  5. Vlijeme do sklenic a zavaříme. Zavařujeme 30 minut při 70-85°C. Použití je všestranné, na špagety, ravioly, na pizzu atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!