Rajčatová omáčka do sklenic
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 4 kg rajčat
- 1 kg cibule
- 1 celá hlava česneku
- 6 ks sušených rajčat
- 0,5 kg cukety
- 100 ml olivového panenského oleje
- 1 ks jablka
- 3 ks paprik
- 2 KL sušené bazalky
- 2 KL sušeného oregana
- 3 PL soli
- 1 KL mletého pepře
Postup Rajčatová omáčka do sklenic
Postup přípravy receptu
-
Vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, česnek na plátky.
Na oleji orestujeme cibuli s česnekem jen do sklovata a přidáme veškerou zeleninu i s jablkem. Osolíme a opepříme. Necháme hodinu vařit na střední teplotě.
Přidáme bylinky, a pokud je omáčka kyselá, tak ji dosladíme (asi 2 PL cukru), záleží na každém z vás. Vaříme, až se vše rozvaří.
Horké propasírujeme a dáme ještě vařit, aby omáčka zhoustla. Projedeme ji ponorným mixérem, bude pak hladší.
Vlijeme do sklenic a zavaříme. Zavařujeme 30 minut při 70-85°C. Použití je všestranné, na špagety, ravioly, na pizzu atd.