Nedělní rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

450 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
50 g rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
1 lžička sladěnky
20 g kvasnic

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Do 250 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sladěnku, polovinu mouky a umícháme kaši, kterou necháme přibližně 25 minut kynout.

  2. Do mísy vysypeme prosátou mouku, přidáme sůl, rozpuštěné sádlo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké nelepivé těsto, které dáme kynout na teplé místo alespoň hodinu.

  3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozdělíme na trojúhelníčky, které svineme do tvaru rohlíku a dáme na plech vyložený pečící fólií.

  4. Poté je ještě necháme chvíli kynout a potřeme každý rohlík vlažným mlékem. Pečeme je ve vyhřáté troubě přibližně na 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!