Nedělní míchaná vajíčka

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 čerstvých vajec
30-40 g másla
100 g uzeného masa, např. plec, krkovička...
100 g uzeného sýru
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme drobně pokrájené uzené. Poté přilijeme vajíčka, která jsme během smažení uzeného masa rozklepli do hrnku nebo misky. Vlijeme je nerozšlehaná do pánve, osolíme, opepříme a lžící nebo obracečkou je pomalu podebíráme a obracíme ode dna pánve, aby nám vajíčka utvořila jakési menší nočky/kousky a nebyla úplně rozmělněná. Ke konci smažení do vajíček přisypeme na menší kousky pokrájený sýr a vše společně dosmažíme. Vajíčka by měla zůstat vláčná, nepřesušená.

  2. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Míchaná vajíčka můžeme podávat i přímo na chlebu, topince nebo toustu. Dle chuti můžeme posypat pažitkou, petrželkou nebo jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!