Ricotové lívance s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g ricotty
1 vejce
120 g najemno nastrouhaného jablka
70 g pohankové mouky
30 g pohankových vloček
¼ lžičky sody
20 g chia semínek
100 ml mléka
1 lžíce citronové šťávy
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozmíchejte ricottu s vejcem a nastrouhaným jablkem. Přisypejte pohankovou mouku a vločky, sodu a chia semínka. Promíchejte metlou nebo vařečkou. Přilijte mléko a citronovou šťávu, důkladně promíchejte.

  2. Rozehřejte lívanečník nebo pánev, potřete trochou kokosového nebo jiného rostlinného oleje vhodného na smažení. Těsto bude možná trochu tužší, lžící ho rozetřete do každého kolečka a pozvolna opékejte z obou stran.

  3. Lívance podávejte s opečenými jablky, s kopečkem ricotty nebo zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!