Ricotové lívance s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g ricotty
- 1 vejce
- 120 g najemno nastrouhaného jablka
- 70 g pohankové mouky
- 30 g pohankových vloček
- ¼ lžičky sody
- 20 g chia semínek
- 100 ml mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- kokosový olej
Postup Ricotové lívance s jablky
Postup přípravy receptu
-
V míse rozmíchejte ricottu s vejcem a nastrouhaným jablkem. Přisypejte pohankovou mouku a vločky, sodu a chia semínka. Promíchejte metlou nebo vařečkou. Přilijte mléko a citronovou šťávu, důkladně promíchejte.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, potřete trochou kokosového nebo jiného rostlinného oleje vhodného na smažení. Těsto bude možná trochu tužší, lžící ho rozetřete do každého kolečka a pozvolna opékejte z obou stran.
Lívance podávejte s opečenými jablky, s kopečkem ricotty nebo zakysané smetany.