Čočkový salát s václavkami - pro Maris
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g zelené čočky
- bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 500 g václaviek
- sůl
- pepř mletý
- 100 ml majonézy
- 100 ml zakysané smetany
- citron
- 2 cibule
- petrželka
Postup Čočkový salát s václavkami - pro Maris
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu varu osolíme, bobkový list aj korenie vylovíme a vyhodíme. Očistené václavky pokrájame, varíme v slanej vode 20-30 minút. Cibuľu pokrájame na céčka, osolíme a necháme odstáť.
Zmiešame uvarenú šošovicu s uvarenými václavkami a nakrájanou cibuľou.
Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, dochutíme citrónom (príp. štipkou práškového cukru), primiešame do šalátu.
Na koniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Necháme v chlade odstáť. Podávame s čerstvým pečivom.